Dutch Masters of MTB 200km

Dutch Masters of MTB 200km

Categorie : Fietsbericht

Zondag 19 maart was de Dutch Masters of MTB, een 200 km lange tocht over de Sallands Heuvelrug. Met een groep van 7 MTB-ers van het GradaBikes team (allen lid van WTC NijeRieders) overnachtten we in de omgeving van Haarle om rond half zes klaar te staan voor de start van deze tocht. Matthieu en Martijn gingen voor de 200 km als duo, Eric ging samen met een fietsmaat voor de 2 x 100 km aflossing en Michiel, Peter, Janko en Bert voor de 200 km individueel.
De weersomstandigheden waren verre van ideaal, het miezerde en er stond een pittig windje. De 750 deelnemers startten in groepen van ruim 200 MTB-ers, een prachtig gezicht, al die lampjes in het donker slingerend door het bos. Voor de fietsers wat minder, want al na drie kilometer kwam de eerste strook modder. In lange rijen ploeterend en op zoek naar dat juiste paadje waar de banden nog grip kregen. Op het gevoel, omdat de fietsbril door de modder, regen en condens onbruikbaar was geworden. Na een half uurtje zat alles onder de modder en hadden we nog maar 10 van 200 km afgelegd. Gelukkig werd het wel snel licht en wisselde het parcours van lange modderpaden naar singletrack met korte klimmetjes. Gelukkig kwam er wat meer ruimte tussen de fietsers zodat ook het tempo wat omhoog ging. Na Junne waar de tweede verzorgingspost op 50 km lag ging het naar de Oldemeijer waar lange singletracks met diepe modderpaden weer het uiterste vergden van mens en materiaal. Daarna moesten we tegen de wind in langs de Vecht en de Regge weer terug richting het 100 km punt. De eerste lus van 100 km was volbracht. Na de natte bovenkleding voor droge omgewisseld te hebben, waren we klaar voor de tweede lus van 100 km richting Holten en Markelo. Gelukkig was het droog geworden. Het tweede deel was fantastisch, met enkele prachtige MTB routes o.a. die van Rijssen.
De finale was nog behoorlijk pittig met weer enkele lange stukken wind tegen en als afsluiting een paar klimmetjes rond de Holterberg. Met een super gevoel gingen na ca. 11 en half uur gefietst te hebben over de finish.
De organisatie was perfect, super uitgezet en de verzorging na elke 25 km was zeer welkom.
Het was een geweldige ervaring om met een super groep dit volbracht te hebben.

Onderstaand filmpje geeft een mooi beeld van de dag en zijn de mannen van Team GradaBikes enkele keren kort te bewonderen.


Laatste nieuws

Fietsweer

Hoofdsponsoren