Tochtje naar Urk

Tochtje naar Urk

Categorie : Fietsbericht

Zoals gebruikelijk gaan we met het feest van Nijeveen pas in de middag op pad voor onze wekelijkse tocht. Traditiegetrouw staat ook nu weer Urk op het programma. Tijdens de rit is er dan mooi de gelegenheid om de optocht te bespreken. Met de aanwezige 20 fietsers werd afgesproken er, geheel in de feeststemming, een rustige tocht van te maken. Dat werd dan ook heel letterlijk genomen. Een extra lus naar Kuinre paste precies in de trend van de middag. Dat er een viertal plaspauzes werden ingelast was wat minder. Vervolgens deed de brugwachter van Ossenzijl ook nog een duit in het zakje. En dan hebben we de materiele problemen natuurlijk nog. Natuurlijk is het materiaal prima voor elkaar. Toch moest één van ons zijn bidonhouder wel van de fiets slopen, omdat de schroeven eruit rammelden. En later moest de band vervangen worden, die vanwege verminderde stuurmanskunsten, plat geworden was.
Op Urk smaakte de koffie gelukkig goed en met wat hulp van Jeb (Henk K was er niet bij) kreeg de serveerster de bestelling rond.
Teruggekomen in Nijeveen stond er wel weer 115 km op de teller. Het was ook al bijna 6 uur en men wist niet hoe snel er naar huis gefietst moest worden. Want ja, om 8 uur begon in de tent alweer het volgende evenement.

IMAG1042

IMAG1046_BURST002_COVER


Laatste nieuws

Fietsweer

Hoofdsponsoren