Twee classico’s in één overzicht

Twee classico’s in één overzicht

Categorie : Fietsbericht

Op zaterdag 28 mei naar Westerbork met een groep van 9 man. De route kun je dromen, denk je. Maar door de inbreng van Johan H., Bertus K. en Albert V. toch weer nieuwe mogelijkheden ontdekt. Vooral de lus via Anholt vond ik zeer de moeite waard.
Het was een 100% groep 3 gezelschap (9 man), maar met een gemiddelde van bijna 29 km/u zijn de negentig kilometer toch vlotjes afgewerkt. Koffie bij Abdij de Westerburght in Westerbork is altijd weer een soort van “thuiskomen”, maar misschien komt dat ook omdat ik daar (letterlijk) een paar jaar terug mijn (schaaf)wonden kon likken.

Op dinsdag 31 mei met een groep 3+ ( 8 man) naar Slagharen. De + komt voor rekening van Jantinus die ons via een niet gebruikelijke route langs de Veendijk, Veeningen, Zuidwolde en Drogteropslagen naar Slagharen leidde. Nou, bijna dan want Bertus adviseerde ons de nieuwe rondweg rond het dorp te nemen, prachtige weg en erg veilig, maar dan mis je het geplande koffiepunt in het dorp. Dan hopen op de Braamberg in Kerkenveld, maar eigenlijk wisten we wel dat die op dinsdag gesloten zou zijn. In Zuidwolde werd een alternatief gevonden, maar of we daar nog een keer heengaan? Verder langs het nieuwe fietspad bij Koekange (een echte verbetering) en via Oosteinde/Havelte weer terug. Ook deze keer 90 kilometer, maar nu met een echt gemiddelde van 30 km/u en dat was pittig. Mijn persoonlijke dank aan Jantinus en Bertus die mij als echte fietsmantelzorgers uit de wind zetten en/of terugbrachten in de groep. (Met dank aan Christo voor het verslag)

ab


Laatste nieuws

Fietsweer

Hoofdsponsoren